کلهپاچه جز مقویترین غذاهای سنتی بهحساب میآید. هر کلهپاچه ویتامینها و ماده معدنی بسیار زیادی در خودش دارد. با این حال محل فروش کلهپاچه بیشتر در کلهپزی ها است ولی قصابیهای بسیار زیادی نیز هستند که کلهپاچه را به فروش میرسانند. حال سوال پیش میآید که چرا باید در کلهپزی از کلهپاچه نر استفاده شود. حتی در حوزه قربانی کردن مرغ و خروس نیز در ابتدا اولویت به خروس جهت ذبح داده میشود. در این مقاله نیز ما قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که چرا در کلهپزی بهتر است از کلهپاچه نر استفاده شود.
چرا در کلهپزی بهتر است که از کلهپاچه نر استفاده شود؟
علت استفاده از کلهپاچه نر در بیشتر کلهپزیها به شرح زیر است:
1. اولین مورد حجم غذایی کلهپاچه نر نسبت به کلهپاچه ماده است. معمولاً سایز بخشهای مختلف کلهپاچه نر نسبت به کلهپاچه ماده میتواند بسیار متفاوت باشد بااینحال این دلیل جزء دلایل اولیه است. ولی باید این مورد را به خاطر بسپاریم که همیشه شناخت این دلایل اولیه ما را در رسیدگی به سایر دلیل ها یاری خواهند داد.
2. از لحاظ قانون شرعی نیز بیشتر به سراغ کلهپاچه نر میروند که بیشترین مصرف از کلهپاچه نر توصیه شده است. این مورد یکی از مهمترین در خصوص مصرف کلهپاچه نر بهحساب میآید. در واقع در کلیه مکاتب همیشه حیوان نر شکار میشود و حیوان ماده دست نخورده خواهد بود ولی در برخی جنسیتها مثل مرغها میتوان استثنایی در نظر بگیریم. ولی در ذبحهای ادیان روایت داریم که باید همیشه به سراغ جنسیت نر برویم.
3. منبع ویتامین و مواد مغذی که در کلهپاچه نر وجود دارد بهراحتی در بدن جذب میشود. نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که کلهپزیها سعی میکنند با ارائه بهترین کلهپاچه نر نظر مشتری را به خودشان جلب کنند. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که کلهپاچه نر اگر به خوبی سرو شود میتواند طعم به یاد ماندنیترین غذا را به شما ارائه دهد.
4. تمیزکردن کلهپاچه نر نیز میتواند به دلیل ساختار زیستی که دارد نسبت به کلهپاچه ماده سریعتر انجام گیرد. درعینحال استفاده از روش آتش برای کلهپاچه جز بهترین موارد دراینخصوص در نظر گرفته میشود و توجه به آن خالی از لطف نخواهد بود.
5. بوی زُهم این غذا نسبت به کلهپاچه ماده سریعتر از بین میرود. به این ترتیب شما میتوانید با استفاده از چند جبه سیر و چند عدد پیاز به راحتی بوی زُهم کلهپاچه را از بین ببرید. این مورد جز نکات بسیار مهم در هنگام سرو کردن کلهپاچه به حساب میآید و به هیچ عنوان نمیتوانیم از این نکته در هنگام پخت ساده بگذریم. استفاده از شیوههای مدرن در هنگام طبخ کلهپاچه به ما کمک میکند تا طعم آن را نیز به خوبی بهتر کنیم. این طعم بهتر میتواند به ما کمک کند تا مزه غذای خوبی را نیز از این غذای سنتی بچشیم.
استفاده از ادویه در این غذای سنتی
در کلهپاچههای نر موقع پخت شما میتوانید از بهترین ادویهها استفاده کنید. استفاده از بهترین ادویهها نهتنها باعث خوشمزه شدن این غذا میشود؛ بلکه میتواند بهعنوان یک بخش کلی در جهت سرو این غذای خوشمزه در نظر گرفته شود. درعینحال کلهپاچه ماده باتوجه به ساختاری که دارد ممکن است دیرپز باشد و خیلی دیر بپزد.
تفاوت کلهپاچه نر و ماده
تفاوت کلهپاچه نر و ماده زیاد است که در ادامه به ویژگیهای مربوط به تفاوتها اشاره خواهیم داشت.
- اولین مورد این است که در کلهپزیها شما میتوانید این غذای خوشمزه و سنتی را سرو کنید. درعینحال شاید برخی بخشها کلهپاچه ماده را نیز سرو میکنند ولی به دلیل اینکه سن گوسفند ماده ممکن است بالا باشد و بعد تحت ذبح قرار گیرد، این امر در روند سرو به دلیل دیرپز بودن گوشت آن میتواند کمی چالش برای شما در هنگام خوردن ایجاد کند. شما میتوانید از طریق برخی راهها این چالشها را از بین ببرید.
- این غذای عالی نسبت به کلهپاچه ماده اگر به همراه ترشی مصرف شود دیرهضم نخواهد بود و خیلی زود به دلیل سوختن چربیها هضم میشود.
- از نظر هزینه نیز تفاوت خاصی را نمیتوانیم بیناین غذای خوب و کلهپاچه ماده در نظر بگیریم.
دلیل اصلی استفاده از این غذای سنتی در اکثر فروشگاهها چیست؟
دلیل اصلی استفاده از این غذای سنتی در اکثر فروشگاهها این است که در هنگام ذبح بیشتر افراد گوسفند نر را برای ذبح انتخاب میکنند. این مورد هم ممکن است دلایل شرعی داشته باشد و هم ممکن است که از نظر منبع غذایی برای افراد بسیار نیز مفید باشد. بااینحال توجه به این نکته نیز ضروری است که استفاده از کلهپاچه نر در بیشتر منابع بیشترین توصیه را شده است و شما نیز میتوانید هم از قصابیها کلهپاچه نر را خریداری کنید و هم در کلهپزیها این غذای سنتی را بصورت خام یا پخته تهیه کنید.
درعینحال در خصوص ذبح در اعیاد مختلف هم بهجای انتخاب مرغ، خروس را ذبح میکنند. این مورد بیشتر در روایات و احادیث توصیه شده است و یک جنبه فرهنگی را نیز میتوانیم برای این مورد در خصوص ذبح در نظر بگیریم.
کدام بخش کلهپاچه نر مفید است؟
تمامی بخشهای کلهپاچه نر از اهمیت بسیار بالایی در حوزه غذایی برخوردار است. بااینحال نکته مهم دراینخصوص این است که شما میتوانید از زبان و پاچه بیشترین بهره را ببرید. پاچه گوسفند نر سرشار از کلسیم است. این مورد به دلیل پرورش گوسفند مربوطه در مراتعی است که او راهرفته و غذاخورده و بهطورکلی روند جذب کلسیم او در پاچه در بالاترین حد ممکن قرار گرفته است. درعینحال بافتهای ماهیچهای در این غذای خوشمزه نسبت به کلهپاچه ماده بسیار کشیده به نظر میآیند. این مورد را باید در نظر داشته باشید که کلهپاچه نر منبع غذایی بسیار بالایی را از نظر حجمی نسبت به کلهپاچه ماده میتواند به شما ارائه دهد و این مورد نیز یکی از مهمترین دلایلی است که نشان میدهد چرا در کلهپزیها بیشتر از کلهپاچه نر استفاده میشود. این مورد نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و توجه به آن نیز خالی از لطف نخواهد بود. زبان نیز سرشار از ویتامین های گروه ب و فاقد چربی است. البته که چربی کله پاچه مفید است اما افرادی هستند که به خوردن چربی کلهپاچه حساساند.
بررسی بافت مغزی کلهپاچه نر نسبت به ماده؟
بافت مغزی کلهپاچه نر همانطور که در قسمتهای قبل در این مقاله به آن اشاره داشتیم، حجم نسبتاً بیشتری از لحاظ ساختاری دارد. بااینحال از نظر اندازه نیز میتوانیم تفاوتهای بسیار زیادی در خصوص کلهپاچه نر نسبت به کلهپاچه ماده در نظر بگیریم. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که خیلی از افراد شاید در نگاه اول دوست داشته باشند که مغز را مصرف کنند؛ ولی به دلیل این که کالری این بافت از این غذا بسیار زیاد است و البته این مقدار کالری در کلهپاچه ماده نیز برابر است. باید به این مورد نیز توجه داشته باشیم که این غذا در حالت کلی چربی کمتری نسبت به کلهپاچه ماده دارد و افرادی که ناراحتیهای قلبی و عروقی دارند بهتر است کمتر به سراغ مصرف کلهپاچه ماده بروند.
آب این غذای خوشمزه چه خاصیتهایی دارد؟
آبگوشت کلهپاچه با گوسفند نر خاصیتهای بسیار بالایی را به خودش اختصاص میدهد. نکته مهمی که باید در نظر بگیرید این است که این آب تقریباً تمامی ویتامینهای داخل کلهپاچه را در خودش دارد. ولی باید به این مورد توجه داشته باشیم که آب کلهپاچه نباید زیاد مصرف شود. این مورد میتواند جز نکات بهداشتی و تغذیهای نیز در خصوص کلهپاچه به طور کلی قرار گیرد.
در نهایت باید به این نتیجه برسیم که به دلیل حجم بالای غذایی در کلهپاچه ما میتوانیم آن را بهعنوان یک غذای مقوی مصرف کنیم؛ چون برای بسیاری از بیماریها مفید است؟
کلهپاچه نر بر روی استخوان چه تاثیری دارد؟
کلهپاچه جز آن دسته از غذاهایی است که غضروف سازی بسیار بالایی دارد. این مورد را باید در نظر بگیرید که این غذا را به عنوان یک غذای بسیار مهم در حوزه مغز استخوان بدن انسان میتوانیم در نظر بگیریم. این مورد به این دلیل است که این غذا بیشترین تاثیر را بر روی مغز استخوان دارد و در نهایت استخوان بدن انسان به خصوص در ناحیه زانو را به غضروف سازی تحریک میکند.
نتیجه گیری
در این مقاله ما به بررسی این سوال پرداختیم که چرا در کلهپزی بهتر است از کلهپاچه نر استفاده شود. با این حال به این نتیجه رسیدیم که بر اساس موارد فرهنگی و علمی بهتر است که از کلهپاچه نر استفاده کنیم. از نظر خاصیتی نیز میتوانیم بگوییم که کلهپاچه نر ارزش غذایی ماندگارتر و بیشتری را نسبت به کلهپاچه ماده به خودش اختصاص میدهد. در عین حال توجه به این نکته نیز ضروری است که افراد بسیار زیادی نیز هستند که دوست دارند هر چند وقت یک بار کلهپاچه بخورند و به این ترتیب مصرف کلهپاچه نر بیشتر توصیه میشود.